Formaldehydi kosmetiikassa

Säilöntäaineet ovat hajusteiden ja hiusväriaineiden ohella merkittävimpiä allergiaa aiheuttavia aineosia kosmetiikassa. MAHDOLLISET HAITAT: Kosmetiikassa sallitut parabeenit voivat olla. MAHDOLLISET HAITAT: Formaldehydi ärsyttää ihoa, silmiä,. Kosmetiikan ostaminen ei ole aivan yksinkertaista. Formaldehydiä saa käyttää kosmetiikassa sellaisenaan vain kynsien hoitoon liittyvissä. Euroopan unionin lainsäädäntö on kieltänyt kosmetiikassa ne. Parabeenien tilalla säilöntäaineina on alettu käyttää formaldehydin vapauttajia.

Formaldehydi kosmetiikassa

Formaldehydiä ei juuri käytetä sellaisenaan säilytteenä kosmeettisissa tuotteissa. Sen sijaan formaldehydin vapauttajat ovat kosmetiikassa. MISSÄ KÄYTETÄÄN: Kynsilakoissa sekä vesipohjaisessa kosmetiikassa, kuten sampoissa, suihku- ja käsisaippuoissa. Formaldehydin vaaraominaisuudet riippuvat sen pitoisuudesta. Formaldehydia saattaa esiintyä vaatteissa ja kodin tekstiileissä. Formaldehydi itsessään on melko toksinen aine, eikä sitä juuri kosmetiikasta löydy sellaisenaan lisättynä.

Formaldehydi eli metanaali on synteettisessä kosmetiikassa yleisesti käytettävä säilöntäaine. Formaldehydi on väritön kaasu jolla on pistävä. Formaldehydi ja sen vapauttajat todetaan allergisoivimmaksi. Opinnäytetyö osoittaa, että kosmetiikan säilyvyyden turvaamiseksi on useita eri keinoja.

You may also like